economie cultuur politiek RSS

Chinese ambtenaar is gefrustreerd en in de war

Te hard werken, te veel controles door hun baas en stank voor dank van het publiek. Een op de drie Chinese ambtenaren heeft daardoor psychische klachten gekregen.

De partijkrant People's Daily ondervroeg 1.800 lagere ambtenaren naar hun werkomstandigheden. Zes op de tien ambtenaren vinden dat hun werk wordt onderschat. Een gelijk deel geeft aan dat het publiek te negatief over hun werk denkt, gevoed door corruptieschandalen van individuen.

Een op de drie ambtenaren geeft aan dat ze psychische klachten van hun werk hebben gekregen. Werkdruk en onrealistische doelen (87 procent) en een unfaire publieke opinie (71 procent) zijn de belangrijkste redenen om van slag te raken. Lage lonen en controlerende bazen scoren lager als reden.

dinsdag 28 mei 2013



Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder