economie cultuur politiek RSS

Man gearresteerd die bewoners tehuis castreerde

Politie in de provincie Heilongjiang heeft een man aangehouden die bij vier bewoners van een verzorgingstehuis testikels heeft verwijderd. Het is onduidelijk of de verdachte een medewerker of een medepatiënt is.

Dinsdag ontdekten artsen van een tehuis in Qinggang waar zowel bejaarden, geestelijk gehandicapten als psychiatrische patiënten worden verzorgd, dat bij drie patiënten een of beide testikels waren weggenomen. Uit nader onderzoek bleek dat ook een vierde persoon is gecastreerd.

Volgens de artsen is de castratie zonder verdoving en zonder steriele omstandigheden met een scheermes uitgevoerd. De slachtoffers zijn voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar.

 

Gekke zaak

De verdachte is volgens de patiënten een medewerker van de kliniek, maar de directie van het tehuis zegt dat de man een patiënt is die wegens psychiatrische problemen wordt verzorgd.

Hoe dan ook is de politie er nog niet in geslaagd de identiteit van de man vast te stellen. Ook geeft hij geen antwoord op vragen naar de reden om de patiënten te castreren.

donderdag 24 juli 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Psychiaters waarschuwen voor smogdepressie
Familie houdt verwarde man acht jaar in kooi

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder