economie cultuur politiek RSS

Moderne overvaller brengt pinapparaat mee

Een overvaller in Shenzhen heeft een methode gevonden waarbij hij niet meer afhankelijk is van de hoeveelheid geld dat zijn slachtoffer op zak heeft. Hij gaat met een pinapparaat op pad.

De politie in Shenzhen heeft een 28-jarige overvaller aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een vrouw te gewelddadig te hebben beroofd. De man verschafte zich toegang tot de woning van het slachtoffer door haar op de mouw te spelden dat hij de huur kwam innen.

Eenmaal binnen overweldigde hij de vrouw en bond haar vast. Toen ze nauwelijks over contant geld bleek te beschikken, presenteerde hij een pinapparaat en schreef 2.000 yuan (240 euro) van haar rekening af. Daarna dwong hij haar een schuldbekentenis te tekenen waarin ze beloofde de volgende dag 52.000 yuan naar zijn rekening over te maken (ongeveer 6.200 euro).

 

Digitaal spoor

Waar de overvaller echter geen rekening mee had gehouden, was dat de politie geen enkele moeite had om de rekeninghouder te achterhalen. Na zijn arrestatie vertelde de man dat hij de overval had gepleegd om een schuld van 100.000 yuan te kunnen aflossen.

woensdag 13 augustus 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Hoe een voetbalvrouw China's nieuwe rijken oplichtte
Superman blijkt slechte vrouw

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder