economie cultuur politiek RSS

Hoogleraar geschorst na seks met studentes

Hoogleraar geschorst na seks met studentes

Een geschiedenisprofessor van de Xiamen Universiteit is ontslagen wegens ongepaste relaties met studentes. Hij deelde het bed met zoveel vrouwen, dat hij de tel is kwijtgeraakt.

Het ministerie van onderwijs heeft de lesbevoegdheid van Wu Chunming voor vijf jaar ingetrokken. Ook is hij geschrapt als lid van de communistische partij. De maatregelen volgen na een onderzoek naar de handelswijze van de hoogleraar.

De zaak kwam in juni aan het rollen toen een anoniem bericht op Weibo verscheen. Volgens de schrijver zou Wu studentes hulp aanbieden bij het schrijven van hun scriptie of hun aanbevelen voor post-doc opleidingen in ruil voor seks.

 

Dwang

In juli plaatste iemand anders een nieuw bericht. Volgens de schrijfster zou Wu haar hebben gedwongen tot een langdurige seksuele relatie. Het bericht ging vergezeld van een foto van een slapende Wu.

Volgens onderzoekers is het aantal studentes dat Wu in bed heeft gelokt zo hoog, dat hij in de loop der tijd de tel is kwijtgeraakt. Eerder deze week publiceerde het ministerie van onderwijs richtlijnen voor docenten die misbruik en seksuele intimidatie moeten voorkomen.

donderdag 16 oktober 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Corruptie-onderzoek bij universiteiten
Meer dan 100 valse universiteiten actief

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder