economie cultuur politiek RSS

Elf peuters komen om bij crash met schoolbus

Bij een aanrijding met een vrachtwagen zijn elf kinderen en de chauffeur van hun schoolbus om het leven gekomen. Het busje vervoerde meer kinderen dan was toegestaan.

Het ongeval had plaats om acht uur 's ochtends toen de kinderen naar de kinderopvang in Chaoshui werden gebracht. De chauffeur en drie kinderen overleden ter plekke; in het ziekenhuis bezweken nog eens acht peuters aan hun verwondingen.

Volgens de politie was het busje bedoeld voor acht passagiers, maar waren er 14 kinderen in het voertuig aanwezig. Doordat het Chinese platteland ontvolkt, worden veel dorpsscholen gesloten. Kinderen worden daarom vaak met busjes naar nabijgelegen dorpen en steden gebracht om naar school te kunnen gaan.

 

Discussie over veiligheid

Ongevallen met schoolbussen komen vaker voor in China en leiden tot verhitte discussies over de veiligheid van kinderen. In juli belandde een schoolbus in Ganzi in een meertje, waarbij alle elf inzittenden omkwamen.

Twee jaar geleden kwamen 19 kinderen om bij een verkeersongeval. Zij werden vervoerd in een busje dat bedoeld was voor negen personen, maar door de school illegaal was verbouwd om 64 personen te kunnen vervoeren.

 

Meer lezen over de verkeersveiligheid in China? Lees dan het achtergrondartikel dat ik voor China2025 schreef.

woensdag 19 november 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Elf slachtoffers bij ongeval met schoolbus
School stort in: vier doden
Vrachtwagen met alcohol botst op lijnbus: 43 doden

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder