economie cultuur politiek RSS

Hilton opent 120 nieuwe hotels in China

Hotelgroep Hilton Worldwide wil de komende drie tot vier jaar zijn capaciteit in China uitbreiden met 55.000 kamers. Hilton verwacht een groei van het aantal binnenlandse reizen, zowel zakelijk als privé.

De hotels komen in 75 Chinese steden te staan. Daarvoor zijn 40.000 nieuwe werknemers nodig. Hilton Worldwide exploiteert momenteel 32 hotels in China, samen goed voor 12.000 kamers. Hoeveel geld met de investering is gemoeid, is niet bekend gemaakt. 

Tot de Hilton-groep behoren zes ketens van verschillende luxe- en prijsniveaus: Hilton, Double Tree, Garden Inn, Conrad, Waldorf Astoria en Hampton. De groep heeft een kleine 4.000 hotels in 90 landen.

vrijdag 14 juni 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Shanghai krijgt eigen Disneyland
Chinese middenklasse wil meer luxe
Klaar voor 100 miljoen Chinese toeristen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder