economie cultuur politiek RSS

Zes personen gedood door politie in Xinjiang

Autoriteiten in Xinjiang melden dat agenten in Shule zes personen hebben gedood. De mannen zouden agenten hebben aangevallen en in het bezit zijn geweest van explosieven.

Volgens lokale autoriteiten in Shule, in het uiterste westen van Xinjiang, werd de politie getipt over een verdachte man in een zakenwijk. Toen agenten de man benaderden, viel hij hen aan met een bijl en probeerde een explosief tot ontploffing te brengen. Daarop werd de man neergeschoten.

Vervolgens werden volgens staatspersbureau Xinhua de agenten belaagd door vijf andere mannen die explosieven op hun lichaam droegen. Ook zij werden neergeschoten voordat zij de explosieven tot ontploffing konden brengen. Volgens een lokale overheidssite is in de buurt ook een busje met daarin meer explosieven aangetroffen.

 

Geweld

Xinjiang is een autonome regio in het westen van China. Het is er al geruime tijd onrustig. Bij bloedige geweldsuitbarstingen worden vaker geïmproviseerde explosieven gebruikt.

 

Meer weten over het geweld in Xinjiang? Lees dan het achtergrondartikel dat ik hier eerder over schreef.

maandag 12 januari 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Burka-verbod in hoofdstad Xinjiang
Zeker 15 doden bij geweld in Xinjiang
Tientallen doden bij aanval op markt Xinjiang

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder