economie cultuur politiek RSS

Huawei bouwt distributiecentrum in Eindhoven

De Chinese fabrikant van telecommunicatie-apparatuur Huawei gaat een distributiecentrum voor de Europese markt vestigen in Eindhoven. Premier Mark Rutte maakte bovendien bekend dat de Chinese dronebouwer DJI zijn Europese hoofdkantoor in Barendrecht zal vestigen.

Minister-president Mark Rutte is vrijdag in de Zuidchinese stad Shenzhen op de tweede stop van zijn bezoek aan China. Hij bezocht daar twee technologiebedrijven die goed nieuws voor de bv Nederland hebben.

Huawei breidt zijn activiteiten in Nederland opnieuw uit. Het nieuwe distributiecentrum zal naar verwachting werk bieden aan 'enkele honderden' personen. Huawei is bij de consument bekend van zijn mobieltjes, maar het is vooral een belangrijke leverancier van apparatuur en software voor telecombedrijven.

 

Dronebouwer

Rutte bracht bovendien een bezoek aan DJI, bouwer van onbemande luchtvaartuigen voor civiele doeleinden. Het bedrijf had eerder al besloten zijn Europese verkoopkantoor in Nederland te vestigen, maar maakte nu bekend dat dit in Barendrecht zal zijn.

In aanwezigheid van de premier werden in Shenzhen 19 overeenkomsten tussen Nederlandse en Chinese bedrijven gesloten. De teller van Ruttes tweede bezoek aan China komt daarmee op 54 handelscontracten te staan. Rutte reist na Shenzhen door naar Hainan om het Boao-forum bij te wonen. Hij zal daar ook de Chinese president Xi Jinping ontmoeten.

vrijdag 27 maart 2015

Gerelateerde personen:

Xi Jinping
Ren Zhengfei

Gerelateerde onderwerpen:

Rutte zinspeelt op Nederlandse deelname AIIB
Huawei opent demonstratiecentrum in Amstelveen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder