economie cultuur politiek RSS

Kijktip: Ni Hao Holland

Kijktip: Ni Hao Holland

Op zondag 10 mei wordt de documentaire Ni Hao Holland uitgezonden. De film laat zien hoe het dorp Giethoorn zich succesvol op de kaart zet voor Chinese toeristen.

De documentaire is gemaakt door Ilja Kok en Willem Timmers in het kader van een competitie voor beginnende filmmakers uitgeschreven door de publieke omroep. Kok en Schippers willen de opkomst van het Chinese toerisme laten zien en de kansen die dat voor ondernemers in de toeristische branche biedt.

De filmmakers volgden twee jonge Chinese toeristes die naar Giethoorn komen en twee hoteliers die met succes inspelen op de Chinese markt. Zij willen in het rustieke Giethoorn een authentieke Hollandse ervaring bieden, maar hoe realistisch is dat beeld van Nederland? Aan de andere kant hebben Chinese toeristen zo hun eigen wensen en verwachtingen.

 

Destination Holland

Vorig jaar ondernamen voor het eerst meer dan 100 miljoen Chinezen een reis naar het buitenland. Voor veel van hen is het de eerste kennismaking met een ander land. Het aantal Chinese toeristen dat Nederland bezocht steeg in 2014 met 18 procent tot meer dan 250.000. De doelstelling is dat in 2020 zo'n 400.000 Chinezen Nederland bezoeken.

 

Ni Hao Holland is zondagavond 10 mei om 22.50 uur te zien op NPO3.

donderdag 7 mei 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Groei van Chinese toeristen naar Nederland
Klaar voor 100 miljoen Chinese toeristen
Investeerder wil acht Chinezenhotels in Amsterdam

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder