economie cultuur politiek RSS

Zes doden bij aardbeving in Xinjiang

Bij een aardbeving met een kracht van 6,5 op de Schaal van Richter zijn vrijdagochtend bij Hotan zes doden en 48 gewonden gevallen. Daarbij zijn ook 3.000 gebouwen beschadigd.

Om zeven minuten na negen uur 's ochtends schudde de aarde in de prefectuur Hotan. Volgens de seismologische dienst van China lag het epicentrum bij het plaatsje Pishan. De beving vond plaats op een diepte van tien kilometer onder het aardoppervlak. Daarna waren nog enkele lichtere naschokken voelbaar.

Autoriteiten verwachten niet dat het dodental sterk zal oplopen. Hotan ligt in de dunbevolkte autonome regio Xinjiang. Er zijn duizend tenten en ander hulpmateriaal naar het getroffen gebied gestuurd om onderdak te bieden aan bewoners van beschadigde huizen.

vrijdag 3 juli 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Aardbevingen treffen Himalaya
Lichte aardbeving veroorzaakt veel schade
Zware aardbeving in Xinjiang

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder