economie cultuur politiek RSS

Chinese werknemer lijdt aan chronische ziektes

Zes op de tien Chinese werknemers heeft last van werkgerelateerde ziektes. Vaak wordt er tijdens ziekte doorgewerkt.

Bijna zestig procent van Chinese werknemers leidt aan een chronische aandoening. Werkgerelateerde stress, slijtage van de wervels en gewrichten in de nek en schouders en slapeloosheid zijn de meest voorkomende problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Chinese verzekeraar Ping An onder 499 personeelsmanagers en 2.099 werknemers.

Volgens de onderzoekers is de conditie van het lichaam van een gemiddelde werknemer vergelijkbaar met iemand die in werkelijkheid 5,7 jaar ouder is. Omdat China geen ziektewet kent en de meeste bedrijven slechts één tot vier dagen ziekteverlof toestaan, werken veel werknemers bij ziekte en pijn gewoon door. Volgens het onderzoek doet meer dan de helft van de bedrijven te weinig om aan gezondheidsklachten van werknemers tegemoet te komen (54 procent).

woensdag 15 juli 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Chinese arbeiders 'slaapwandelen' op hun werk
Stoflongen verborgen bedreiging voor werknemers
Meer dan 66.000 doden bij bedrijfsongevallen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder