economie cultuur politiek RSS

Einde aan kwelling in dierentuinen

Er moet een einde komen aan optredens met dieren in zoo's en dierenparken. Dat staat in strengere regels voor Chinese dierentuinen.

China en verbeteren van dierenwelzijn, het zijn begrippen die je niet iedere dag in één zin tegenkomt. Maar de Chinese vereniging van dierentuinen kondigt woensdag nieuwe regels af die dierenkwelling moeten voorkomen.

Het wordt verboden dieren te laten optreden om bezoekers te vermaken. Ook moet er een einde komen aan commerciële nevenactiviteiten die nadelig zijn voor gevangen gehouden dieren, zoals het drogeren van roofdieren zodat bezoekers met ze op de foto kunnen.

 

Lucratieve nevenactiviteiten

Soms verdienen dierentuinen meer met de verkoop van berengal of tijgerbotten aan producenten van traditionele medicijnen dan de bezoekers in het laatje brengen. Sommige particuliere dierenparken zijn dan ook niet meer dan een serie treurige hokken en modderige veldjes waar dieren worden gehouden. Het komt ook wel voor dat een levend kalf of geit aan roofdieren wordt gevoerd, zodat de bezoekers kunnen filmen hoe het prooidier wordt verscheurd. De nieuwe regels worden gecontroleerd door de overheid.

woensdag 3 juli 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Kritiek op hondenvlees-festival

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder