economie cultuur politiek RSS

Grootste gebouw ter wereld geopend in Chengdu

Grootste gebouw ter wereld geopend in Chengdu

Deze week werd in Chengdu het grootste gebouw ter wereld geopend. Het New Century Global Center is 500 meter lang, 400 meter breed en 100 meter hoog.

En weer laat China een record in de boeken noteren. Het New Century Global Center heeft drie keer zoveel benutbaar oppervlakte als het Pentagon, tot nu toe het grootste gebouw ter wereld.

Het gebouw is een wereld op zich; er zijn winkels, 14 bioscopen, een subtropisch zwemparadijs (met namaakstrand), een replica van een mediterraans dorp, een piratenschip, een ijsbaan, hotels, een congrescentrum en heel veel kantoorruimte, samen 1,7 miljoen vierkante meter.

 

Silicon Valley van China

Gebruikers zullen al snel hun tijdsbesef kwijt zijn, want het centrum heeft een kunstmatige zon; op een 150 meter lang en 40 meter hoog scherm zijn gedurende dag meerdere zonsondergangen en -opgangen te zien.

Chengdu is de snel groeiende provinciehoofdstad van Sichuan. er wonen 14 miljoen mensen. De stad moet zich net als Chongqing de komende jaren ontwikkelen als alternatief voor de steden in het oosten die uit hun jasje groeien. Zo is er bij Chengdu het Silicon Valley van China gebouwd waar 29.000 ict-bedrijven zijn neergestreken. Ook zijn er in de stad veel financiële dienstverleners gevestigd.

vrijdag 5 juli 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Hoogste wolkenkrabber ter wereld komt in... China

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder