economie cultuur politiek RSS

Chinese speelgoedmaker koopt voetbalclub Espanyol

Het Chinese bedrijf Rastar Group neemt een meerderheidsbelang in de Spaanse voetbalclub Espanyol. De speelgoedmaker wil miljoenen in de ploeg steken.

Rastar Group koopt voor 17,8 miljoen euro 56 procent van de Espanyol-aandelen via een dochteronderneming in Hong Kong. Daarnaast wil het bedrijf 45 miljoen in de club investeren. Espanyol is de tweede ploeg uit Barcelona in de Primera Liga en staat momenteel tiende.

Rastar is een producent van speelgoed, zoals op afstand bestuurbare wagentjes, elektrische gadgets, zoals een zelfrijdende koffer en videospelletjes. Het bedrijf is genoteerd aan de beurs van Shenzhen. Met de overname van Espanyol wil het zijn activiteiten van videospellen voor sportliefhebbers versterken.

 

Overnamegolf

Eerder nam het Chinese vastgoedbedrijf Dalian Wanda een belang van 20 procent in Atletico Madrid. Dalian Wanda is het bedrijf van China's rijkste man Wang Jianlin.

Vorige week werd bekend dat het Chinese energiebedrijf CEFC de Tjechische club Slavia Praag overneemt. Het bedrijf kocht en passant ook een Tjechische bierbrouwerij en een aandeel in een luchtvaartonderneming. In Nederland is ADO Den Haag in Chinese handen; de club werd vorig jaar gekocht door de Chinese zakenman Wang Hui.

dinsdag 3 november 2015

Gerelateerde personen:

Wang Jianlin

Gerelateerde onderwerpen:

Vastgoedmiljardair koopt zich in bij Atletico Madrid
Chinese overnamegolf in Europees voetbal aanstaande
ADO Den Haag in Chinese handen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder