economie cultuur politiek RSS

Ronaldo Academie op zoek naar Chinees voetbaltalent

De Braziliaanse oud-voetballer Ronaldo Nazario de Lima opent dit jaar nog drie voetbalacademies in China. Op termijn moet er in dertig steden jonge talenten worden opgeleid.

Beijing, Shanghai en Mianyang in de provincie Sichuan. Dat zijn de drie Chinese steden waar in december de eerste Ronaldo Academies van start gaan. Het project richt zich op het opleiden van voetballers tussen de 6 en 18 jaar. Daarvoor wordt samengewerkt met reguliere onderwijsinstellingen waar de kinderen naar school gaan; trainers van de Ronaldo Academie zorgen voor voetballes.

Het project is opgezet door oud-PSV'er en oud-international Ronaldo (foto, rechts) en de Brazilaanse miljonair Carlos Wizard Martins. Op termijn moeten er 30 dergelijke voetbalacademies in China komen, geleid door Paulo Swerts. De Ronaldo Academie is ook betrokken bij voetbalscholen in de VS en Brazilië.

 

Chinese voetbaldroom

Sinds de Chinese overheid aankondigde dat voetbal onderdeel moet worden van het reguliere onderwijs, stromen buitenlandse partijen toe. Er zijn in China al Britse, Duitse, Spaanse en Nederlandse projecten om voetballers te trainen en Chinese trainers op te leiden.

Ook de Brazilianen zien er wel brood in. "ik ben klaar om China te helpen zijn voetbaldroom te realiseren. Ik denk dat China over een paar jaar een belangrijke speler op het wereldtoneel kan worden", zei Ronaldo maandag in Beijing bij de start van de Ronaldo Academie.

dinsdag 17 november 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Chinese speelgoedmaker koopt voetbalclub Espanyol
Fifa: 'China kan in 2030 WK voetbal organiseren'
Lange mars naar wereldkampioenschap is begonnen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder