economie cultuur politiek RSS

Tweede Aziatische Champions League Guangzhou

De Chinese voetbalclub Guangzhou Evergrande heeft zaterdag de Champions League van Azië gewonnen. Thuis werd met 1-0 van Al Ahli uit Dubai gewonnen.

Man of the match was de Braziliaanse aanvaller Erikson; zijn doelpunt in de 54ste minuut was genoeg voor de titel. Twee weken geleden eindigde de heenwedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Het is de tweede hoofdprijs voor Guangzhou dit jaar; eind vorige maand werd de ploeg getraind door de voormalige Braziliaanse bondscoach Felipe Scolari voor de vijfde keer op rij Chinees landskampioen.

Het is de tweede keer dat Guangzhou Evergrande de Aziatische Champions League verovert; ook in 2013 waren ze de beste clubploeg in Azië. 

zaterdag 21 november 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Guangzhou Evergrande vijfde keer op rij kampioen
Guangzhou Evergrande naar de beurs
Lange mars naar wereldkampioenschap is begonnen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder