economie cultuur politiek RSS

Wu Ken nieuwe ambassadeur in Nederland

Wu Ken nieuwe ambassadeur in Nederland

China verplaatst zijn huidige ambassadeur in Zwitserland Wu Ken naar Nederland. Hij volgt Chen Xu op, die maar drie jaar in Den Haag actief was.

De benoeming van Wu (1961) werd dinsdag bekendgemaakt. Wu is een carrièrediplomaat wiens hele loopbaan op Europa is gericht. Hij werkte afwisselend op Europese ambassades en het ministerie in Beijing, onder meer op het departement voor Sovjet- en Euraziatische zaken. Wu werkte als diplomaat op de ambassades in Duitsland en Oostenrijk en kreeg in 2007 in Zwitserland zijn eerste ambassadeurspost.

Hij vervangt Chen Xu, die in april 2013 als China's ambassadeur in Nederland werd benoemd. Chen speelde op de achtergrond een belangrijke rol bij de zaak die de Filipijnen bij het Permanente Hof van Arbitrage in Den Haag aanspande. China is formeel geen partij bij deze arbitragezaak, maar het hof had via Chen direct contact met de Chinese overheid in Beijing.

dinsdag 3 mei 2016Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder