economie cultuur politiek RSS

Rusland en China oefenen in Zuidchinese-Zee

De Russische en Chinese marines beginnen maandag aan een achtdaagse oefening voor de kust van Guangdong. De twee landen houden sinds 2012 gezamenlijke trainingen op zee.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt de oefening Joint Sea gehouden. De nadruk ligt dit jaar op het opsporen van onderzeeboten, reddingsoperaties en het verdedigen en innemen van eilanden. Beide zeestrijdkrachten zetten meerdere oppervlakteschepen, duikboten, amfibie-vaartuigen, helicopters en vliegtuigen in, alsmede eenheden mariniers.

Het is voor het eerst dat de oefening in de Zuidchinese-Zee wordt gehouden, al zal er niet in omstreden gebied worden geopereerd. Eerdere Joint Sea-oefeningen waren in de Gele Zee, voor de Russische oostkust, de Oostchinese-Zee en vorig jaar in zowel de Middellandse Zee in mei als de Japanse Zee in augustus.

zondag 11 september 2016


Gerelateerde onderwerpen:

Opnieuw oefenen Chinese en Russische marine
Chinees-Russische oefening in Middellandse Zee
Japan stuurt jagers af op Chinese oefening

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder