economie cultuur politiek RSS

Ophef over reparatie Chinese Muur

Ophef over reparatie Chinese Muur

In China is verontwaardigd gereageerd op een primitieve reparatie van een 700 jaar oud gedeelte van de beroemde Chinese Muur. Arbeiders vulden de gaten met kalk om er vervolgens een dikke plak beton over te storten.

Mooi is het zeker niet. Dat geven ze bij het bureau voor cultureel erfgoed in Suizhong grif toe. Maar ze houden vol dat het in hun opdracht gepleegde onderhoud aan een stuk Chinese Muur uit de Ming-dynastie 'redelijk en rechtmatig' is.

Deze week werden foto's van het repareerwerk online gezet en Chinese internetgebruikers buitelden over elkaar heen om hun afkeur te delen. "Waarom maken ze er niet gelijk een snelweg van", schreef de een. "Gelukkig staat de Venus van Milo niet in China, want deze jongens hadden er een paar nieuwe armen aangeplakt", grapte een ander.

 

Standaardeisen

Maar ook deskundigen toonden zich niet enthousiast. 'Lelijk en ondeskundig', liet Dong Huihui, Chinese Muur-expert van de provincie Liaoning, door een Chinese krant optekenen. Hij adviseert het lokale bureau voor cultureel erfgoed de reparaties te herzien.

Bovendien pleit Dong voor standaardregels voor het opknappen en behoud van China's belangrijkste monument en nationale symbool.

donderdag 22 september 2016


Gerelateerde onderwerpen:

Betere bescherming voor Chinese Muur
Oudste deel Chinese Muur wordt gerestaureerd
Plunderaars en bulldozers bedreigen Chinees erfgoed

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder