economie cultuur politiek RSS

Arrestatie na moord op 19 buren

De politie in Kunming heeft een 27-jarige Chinees aangehouden op verdenking van meervoudige moord. Donderdagochtend werden in Qujing negentien van zijn buren dood aangetroffen.

De politie in Qujing werd donderdagochtend even na half acht gewaarschuwd dat twee ouderen dood in hun huis waren gevonden. Toen agenten een buurtonderzoek wilden starten op zoek naar getuigen, werden in nog eens vijf woningen levenloze slachtoffers aangetroffen. Het gaat om in totaal elf mannen en acht vrouwen, onder hen vier kinderen, de jongste drie jaar oud.

Later die dag werd een verdachte aangehouden in de provinciehoofdstad Kunming, ongeveer tweehonderd kilometer van Qujing. De politie onderzoekt wat het motief is van de verdachte, die Yang Qingpei heet, maar sluit terrorisme op voorhand uit. Onbekend is hoe de slachtoffers om het leven zijn gebracht.

UPDATE - Volgens de politie heeft Yang bekend zijn ouders te hebben vermoord na een geldruzie. Hij zou daarna ook de buren hebben gedood om zo ooggetuigen van zijn aanwezigheid uit te schakelen. Zijn vrouw vertelde tijdschrift Caixin dat er geldproblemen waren.

donderdag 29 september 2016


Gerelateerde onderwerpen:

Familiedrama leidt tot debat over heropvoedingskamp
Disciplinaire straffen na familiedrama
Chinese seriemoordenaar alsnog aangehouden

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder