economie cultuur politiek RSS

Wanda wil pretpark bij terracotta-leger

Wanda wil pretpark bij terracotta-leger

De Chinese vastgoedgigant Wanda Group heeft forse investeringsplannen in de provincie Shaanxi. Klapstuk wordt een themapark in de provinciehoofdstad Xi'an.

Wanda heeft plannen voor 19 winkelcentra in 10 steden in Shaanxi op de tekentafel liggen. Volgens het bedrijf van China's rijkste man Wang Jianlin is er een investering van 103 miljard yuan mee gemoeid (ruim 14 miljard euro). Dat meldt het zakenblad Caixin donderdag.

Bijna de helft daarvan is bestemd voor de realisatie van een Wanda City in Xi'an. Een themapark gebaseerd op Chinese cultuur maakt daar onderdeel vanuit. Wanda maakte geen verdere details bekend, maar het ligt voor de hand dat het in Xi'an in zal spelen op het wereldberoemde terracottaleger.

 

Binnenlands toerisme

Het Wanda City-concept werd dit voorjaar geïntroduceerd in Nanchang. In de nieuwste loot aan de Wanda-tak zien we een combinatie van winkels, hotels, bioscopen en kantoorruimte, zoals in de langer bestaande Wanda Plaza's. Maar er is veel meer plek ingeruimd voor entertainment. Wanda hoopt daarmee in te spelen op het groeiende binnenlands toerisme. Steeds meer Chinezen hebben tijd en geld en willen zich amuseren.

Wanda-oprichting Wang keerde zich toen frontaal tegen Disney. "De aantrekkingskracht van Donald Duck en Mickey Mouse is afgenomen", zei hij tegen de Chinese staatstelevisie. "De periode dat het Chinese publiek ze blind volgde is voorbij." Wang gaf toen aan dat hij meer wil aansluiten bij China's cultuur en nieuwe, Chinese characters wil ontwikkelen.

donderdag 17 november 2016

Gerelateerde personen:

Wang Jianlin

Gerelateerde onderwerpen:

Wanda lust Disney rauw
Wanda Group hoofdsponsor FIFA
Blogaaps tourtop-10 China deel 6

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder