economie cultuur politiek RSS

Kijktip: Genghis Khan-tentoonstelling

Kijktip: Genghis Khan-tentoonstelling

Vanaf zaterdag 18 februari is in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg de expositie Genghis Wereldveroveraar te Paard te zien. Voor de tentoonstelling zijn tweehonderd stukken overgebracht van het Inner Mongolia Museum in Hohhot.

Iedereen kent zijn naam, maar wie weet er iets over het leven van Genghis Khan? De heerser en veldheer verenigde Mongoolse stammen en vestigde in de dertiende eeuw een enorm imperium. De titel van de tentoonstelling is niet overdreven. Genghis Khan onderwierp niet alleen met een relatief klein leger het grootste deel van China en Centraal-Azië; zijn veldtochten brachten hem in Europa tot aan de Donau. Het grootste landrijk in de geschiedenis.

De tentoonstelling geeft inzicht in zijn strategie, militaire innovaties, maar ook de cultuur van de Mongolen. Voor het eerst verlaten tweehonderd topstukken het aan Genghis Khan opgedragen Inner Mongolia Museum in Hohhot, zoals de fluitende pijlen, sieraden en een gouden zadel.

 

Meer informatie of kaarten bestellen kan op de site van het NMM. Alvast voorpret voor de expositie beleven? Bekijk dan de BBC-documentaire over het leven van Genghis Khan.

zondag 12 februari 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Kijktip: 2Doc Dream Empire
Kijktip: De Pen en het Zwaard over Hong Kong
Kijktip: Ni Hao Holland

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder