economie cultuur politiek RSS

Peuters vergiftigd met anti-psychotica

Peuters vergiftigd met anti-psychotica

Tien kinderen in Dongguan zijn in het ziekenhuis opgenomen nadat ze medicijnen tegen psychoses hadden binnengekregen. Een medewerker van het kinderdagverblijf had het middel in hun eten gedaan.

Woensdag werd in Dongguan groot alarm geslagen nadat tien peuters na thuiskomst van het verblijf ziek werden. De kinderen hadden koorts, moesten braken en kregen hartritmestoornissen. Tenminste een kind raakte in shock.

In het ziekenhuis bleek dat de patiënten clozapine toegediend hadden gekregen. Omdat ze allemaal overdag op dezelfde kinderdagopvang waren geweest, richtte het onderzoek zich op het verblijf. Donderdag werd een medewerker aangehouden die heeft bekend het middel in het voedsel van de kinderen te hebben gestopt. Het motief van de verdachte is niet bekend gemaakt. De kinderen kunnen voor het weekeinde allemaal weer naar huis.

 

Rattengif

Eerder deze maand ontstond grote onrust in China toen 53 kinderen van een kleuterschool in Jilin ziek werden. In eerste instantie werd voedselvergiftiging als oorzaak aangewezen. Maar toen een ouderpaar hun kind in een ziekenhuis liet testen, werd vergiftiging met rattengif aangetoond. Lokale autoriteiten lieten vervolgens alle 147 leerlingen onderzoeken, waarna bij nog eens negen kinderen de aanwezigheid van rattengif werd geconstateerd.

Hierop liet de centrale overheid vorige week alle testen overdoen, maar kon de aanwezigheid van rattengif niet bevestigen. De kleuterschool kreeg een boete van 50.000 yuan (7.500 euro) wegens overtreding van de voedselveiligheidsregels. Ouders toonden zich wantrouwig over de draai in het onderzoek. Maar volgens de overheid zijn de testen in het ziekenhuis die rattengif aantoonden uitgevoerd door een laboratorium dat daartoe niet bevoegd is.

vrijdag 24 maart 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Twee schoolkinderen doodgedrukt
Dood achtergebleven kinderen schokt China
Honderden leerlingen ziek, oorzaak mogelijk gifgrond

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder