economie cultuur politiek RSS

Explosie in opslagplaats Oost-China; vijf doden

Explosie in opslagplaats Oost-China; vijf doden

Bij een ontploffing in een opslagplaats voor olieproducten in Anqing zijn zondag vijf doden gevallen. Nog eens drie personen raakten gewond.

De explosie vond plaats rond kwart over vijf zondagmiddag in een opslagplaats van de Wanhua Oliemaatschappij aan de Yangtse-rivier. Direct daarna stond het gebouw, waarin olieproducten lagen opgeslagen, in lichterlaaie.

Toegesnelde reddingswerkers troffen drie gewonden aan. Het duurde drie uur voordat de brand was geblust. Pas na zonsopgang werden de lichamen van vijf werknemers gevonden. Een onderzoek is ingesteld naar de oorzaak van de brand.

 

Nationaal onderzoek

In augustus 2015 vond in Tianjin het grootste industriële ongeluk uit de Chinese geschiedenis plaats. Op een opslagplaats voor gevaarlijke stoffen ontstond brand, die uiteindelijk tot twee zeer krachtige explosies leidde. Daarbij kwamen 173 personen, waarvan 104 brandweerlieden, om het leven en raakten 798 personen gewond. In totaal zijn 304 gebouwen, 12.428 voertuigen en 7.533 containers en hun inhoud door de brand beschadigd. De economische schade wordt op 6,87 miljard yuan (1,03 miljard euro) geschat. Een deel van het rampgebied is nog steeds ernstig vervuild.

Later bleek dat bij de Ruihai haventerminal veel meer gevaarlijke stoffen waren opgeslagen dan was toegestaan. De Chinese overheid verordonneerde toen een nationaal onderzoek naar de veiligheid van opslagplaatsen.

maandag 3 april 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Opnieuw mijnramp China: 32 doden
Onoordeelkundige opslag veroorzaakte Tianjin-ramp
Explosie in elektriciteitscentrale Hubei: 21 doden

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder