economie cultuur politiek RSS

Rechtbank buigt zich over ruzie miljardenerfenis

Rechtbank buigt zich over ruzie miljardenerfenis

De rechtbank in Kunming buigt zich over de verdeling van de erfenis van de in 2014 omgekomen ondernemer Kok Lam. Zijn weduwe en zijn vader komen er samen niet uit.

Hoe moeten de bezittingen van Kok Lam worden verdeeld tussen Kok's weduwe Lau Sheung-wan –die zich ook wel Liu Xiangyun noemt- en zijn 90-jarige vader? Dat is de vraag waarover de rechtbank in Kunming zich sinds woensdag buigt. Kok's nalatenschap wordt op 20 miljard yuan (bijna 3 miljard euro) geschat.

Lau heeft naar eigen zeggen verschillende voorstellen gedaan om de boedel te verdelen, maar die zijn allemaal door de bejaarde vader afgewezen. Nu moet de rechter een oordeel vellen. De twee vechten sinds de dood van Kok een trits juridische zaken uit. Behalve in Kunming worden ook in Hong Kong en Londen rechtszaken tussen de twee gevoerd.

 

Tragisch ongeluk

Kok Lam was de oprichter van de Brilliant Group, dat actief is op het gebied van onroerend goed, toerisme en theehandel. Kok kwam in december 2014 om het leven bij een tragisch helikopterongeluk in Frankrijk. Daar was Kok om het wijndomein Château de la Rivière te kopen (foto).

Toen de verkopende eigenaar het gezelschap in de helikopter de wijngaarden wilde laten zien, stortte het toestel neer. De eigenaar, Kok, zijn 12-jarige zoon en een vertaler kwamen daarbij om het leven. Het ongeluk gebeurde voor de ogen van Lau; zij had haar plek in de helikopter afgestaan aan de vertaler.

donderdag 20 april 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Chinese miljardair omgekomen na wijndeal

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder