economie cultuur politiek RSS

Acht doden bij explosie kinderdagverblijf

Bij een ontploffing bij een kinderdagverblijf in Fengxian zijn donderdagmiddag tenminste acht doden en 65 gewonden gevallen. De politie heeft een verdachte aangehouden.

De explosie had om tien voor vijf plaats, precies op het moment dat veel ouders zich bij de poort van het Chuangxin kinderdagverblijf hadden verzameld om hun kind op te halen. Op beelden die via sociale media zijn verspreid is te zien dat meerdere slachtoffers, ook kinderen, bewegingsloos op de grond liggen. Meerdere slachtoffers zijn bebloed en bij sommigen is de kleding weggebrand of door de kracht van de explosie afgerukt.

Autoriteiten bevestigden later de dood van acht slachtoffers. Twee personen zouden op slag zijn gedood; vijf overleden in het ziekenhuis. Volgens persbureau Xinhua zouden negen zwaargewonden er zeer slecht aan toe zijn. Fengxian ligt in de oostelijke provincie Jiangsu.

 

Misdrijf

Hoewel ooggetuigen oorspronkelijk aan een ontploffende gastank van voedselwarenstalletje dachten, liet de politie in de loop van de avond weten dat zij uitgaat van een misdrijf en een verdachte op het oog heeft.

UPDATE - Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de explosie bij het kinderdagverblijf is veroorzaakt door een explosief. Volgens de politie is de dader bij de ontploffing om het leven gekomen. Bij huiszoeking in het appartement van de 22-jarige man in Xuzhou troffen agenten materiaal aan om bommen te fabriceren. Ook waren er kreten op de muren gekalkt, zoals 'dood', 'uitroeien' en 'moord'. Volgens een verklaring van de autoriteiten had de man psychische problemen.

donderdag 15 juni 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Gewonden bij explosies in stadsbussen Foshan
Tien kinderen gewond bij aanval op school

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder