economie cultuur politiek RSS

Zes vermisten na hevige regenval Beijing

Zes vermisten na hevige regenval Beijing

Een modderstroom heeft zondag elf mensen meegesleurd ten westen van China's hoofdstad Beijing. Zes personen zijn nog altijd vermist.

Ernstige regenval heeft bij Zhaitang zondagavond laat een landverschuiving veroorzaakt. In eerste instantie werden elf vermisten gerapporteerd. Bij het aanbreken van de ochtend werden vijf van hen gevonden. Het is onduidelijk hoe ze eraan toe zijn; de lokale overheid meldde alleen dat er geen dodelijke slachtoffers zijn aangetroffen.

Dat betekent dat er nog altijd zes personen worden vermist. Zhaitang ligt in een bergachtige regio, ongeveer honderd kilometer van de Chinese hoofdstad. Het behoort tot het district Mentougou, dat door veel toeristen wordt bezocht. Hoewel uitgestrekt en dunbevolkt, maakt het wel deel uit van de stadsprovincie Beijing. De buien waren zeer lokaal; bij Zhaitang viel 10 millimeter regen in een uur.

maandag 19 juni 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Aardverschuiving treft hotel Centraal-China: 12 doden
Tientallen vermisten na aardverschuivingen Zhejiang
Modderstroom treft industriegebied Shenzhen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder