economie cultuur politiek RSS

Acht doden bij explosie gasleiding

Acht doden bij explosie gasleiding

Een aardverschuiving heeft zondag in Qinglong tot een ontploffing van een transportleiding van aardgas geleid. Daarbij kwamen acht personen om het leven en raakten nog eens 35 personen gewond.

De explosie deed zich zondagochtend rond tien uur voor. Zware regenval veroorzaakte een aardverschuiving waarbij een transportleiding van China National Petroleum Corporation scheurde, vlam vatte en explodeerde. Op foto's van het rampgebied is een enorme krater te zien op de plek waar eerst huizen stonden. Direct ernaast staat een uitgebrand flatgebouw.

Pas nadat de leiding werd afgesloten doofden 's middags de metershoge vlammen die tot in de verre omtrek te zien waren. Volgens persbureau Xinhua zijn acht doden geborgen. Van de 35 gewonden zijn er vier zeer slecht aan toe. CNPC gebruikt de leiding om gas te pompen van Birma naar Zuidwest-China.

 

Weeralarm

Het zuiden en midden van China kampen met wateroverlast als gevolg van zware regenval. Met name de provincie Hunan is getroffen. Verschillende rivieren zijn buiten hun oevers getreden en de schade aan wegen, huizen en landbouwgronden is groot. Twee grote waterkrachtcentrales hebben hun productie teruggeschroefd, om het aanbod van water in stroomafwaarts gelegen gebieden te verminderen. In totaal zijn 56 personen overleden als gevolg van het slechte weer; 22 personen worden vermist.

In het noorden van China is het juist weer uitzonderlijk warm en droog. De Chinese meteo-rologische dienst heeft een geel weeralarm afgegeven voor de aanhoudend hoge temperaturen.

zondag 2 juli 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Straffen voor dodelijke explosie pijpleiding Qingdao
Dodental Tianjin-ramp definitief vastgesteld

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder