economie cultuur politiek RSS

Vijf doden bij sloopongeval Shanghai

Vijf doden bij sloopongeval Shanghai

Zeker vijf personen zijn vrijdagmiddag om het leven gekomen toen een te slopen gebouw op een hotel viel. Een gewonde is er zeer slecht aan toe.

Slopers waren vrijdag in het Jiading-district van Shanghai bezig met het afbreken van een voormalig bankgebouw van meerdere verdiepingen, toen de constructie plotseling instortte. Delen van het sloopgebouw kwamen op de entree van een naastgelegen hotel terecht.

Toegesnelde reddingswerkers haalden zes lichamen onder het puin vandaan, waaronder die van een familie van drie en een hotelmedewerker. Lokale autoriteiten maakten zaterdagochtend bekend dat vijf van hen in het ziekenhuis zijn overleden. Een onderzoek is ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

zaterdag 22 juli 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Gewonden bij onaangekondigde sloop ziekenhuis
22 doden na brandstichting in woningcomplex
Negen doden na explosie in woonhuis

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder