economie cultuur politiek RSS

Masturbatie-generatie probleem voor Chinese leger

Masturbatie-generatie probleem voor Chinese leger

Chinese recruten zijn in slechte conditie door teveel videospelletjes en masturbatie. Het Volksbevrijdingsleger trekt aan de bel.

Jongeren die willen dienen in het Chinese leger zijn er genoeg. Maar een groeiend deel voldoet niet aan de fysieke eisen die worden gesteld. Dat schrijft het militaire dagblad woensdag. De belangrijkste redenen zijn overgewicht, onvoldoende zicht, maar ook een vergrote lever komt regelmatig voor.

De krant noemt twee voorbeelden. In een niet nader genoemde stad in de provincie Hubei moest dit jaar 55 procent van 1.233 potentiële recruten worden afgewezen. In een ruraal deel van Hubei kon nog een groter deel direct naar huis; slechts 25 procent voldeed aan de eisen.

 

Conditie

De fysieke conditie van Chinese jongeren is de afgelopen twintig jaar zichtbaar achteruit gegaan, zegt Li Xianggui, die betrokken is bij de keuring van aspirant-militairen in Jingzhou. Hoewel de leefomstandigheden en gezondheidszorg in China zijn verbeterd, houden veel jongeren er een slecht leefpatroon op na door een combinatie van ongezond eten en weinig beweging.

Het legerdagblad publiceerde vorige week op internet een lijst met tien reden waarom recruten het niet redden, met bovenaan te weinig lichaamsbeweging, teveel videospelletjes en teveel masturberen. Ironisch genoeg brengt het leger zelf regelmatig videospelletjes uit om jongeren voor het krijgsbedrijf te interesseren.

 

Kanonnenvlees

In 2014 maakte het ministerie van defensie bekend dat het de toelatingseisen voor soldaten versoepelt, zoals de minimum lengte, maximum gewicht en gezichtsvermogen. Die waren wel van belang voor zandhazen, maar niet voor soldaten die de hele dag achter een beeldscherm zitten.

Om beter te kunnen concurreren met het bedrijfsleven heeft het Volksbevrijdingsleger toen ook besloten de arbeidsvoorwaarden voor hogeropgeleiden te verbeteren. Met 2,3 miljoen mannen en vrouwen onder de wapenen, heeft China het grootste leger ter wereld. Maar het nieuwe krijgsbedrijf draait in toenemende mate om hightech-wapensystemen en cyberwarfare.

woensdag 30 augustus 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Vijf vragen over het Chinese Volksbevrijdingsleger
Generaals vrezen voor slagkracht van leger
Chinese leger wil graag beter opgeleide rekruten

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder