economie cultuur politiek RSS

Trump in november naar China

Trump in november naar China

Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken bevestigt dinsdag dat de Amerikaanse president Donald Trump 'later dit jaar' de Volksrepubliek zal bezoeken. Dat zal dan waarschijnlijk samenvallen met Trump's aanwezigheid op twee internationale topconferenties in het Verre Oosten.

Trump was in april in Mar-a-Lago door president Xi Jinping uitgenodigd voor een tegenbezoek aan China. Geruchten dat dit in november zou zijn, gingen al langer rond. Trump zal dan aanwezig zijn bij de leiderstop van ASEAN-landen (10-14 november in de Filipijnen) en de APEC-leiderstop (11 en 12 november in Vietnam).

Dinsdag arriveerde China's topdiplomaat Yang Jiechi in Washington voor een ontmoeting met de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson. Yang beloofde dat beide zijden hard zullen werken om van Trumps bezoek aan China een succes te maken. Details werden verder niet bekend gemaakt.

 

Druk reisschema

Japanse media melden ondertussen dat Trump in november naast China ook Japan en Zuid-Korea zal aandoen. Trump heeft in februari aan premier Shinzo Abe toegezegd dat hij dit jaar nog Tokio zal bezoeken.

Ook zou er worden gewerkt aan een ontmoeting van Trump, Abe en de Zuidkoreaanse president Moon Jae-in om de situatie rond Noord-Korea te bespreken. Dat zou dan later deze maand in New York moeten gebeuren, als Abe en Moon de algemene vergadering van de Verenigde Naties bijwonen.

woensdag 13 september 2017

Gerelateerde personen:

Xi Jinping
Yang Jiechi

Gerelateerde onderwerpen:

China hoopt op herstel relaties met Zuid-Korea
VS en China bijeen voor veiligheidstop
Trump noemt Xi al vriend

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder