economie cultuur politiek RSS

Foxconn bouwt nieuwe fabriek in Nanjing

Foxconn bouwt nieuwe fabriek in Nanjing

De Taiwanese electronicagigant Foxconn gaat in Nanjing de grootste assemblagefabriek voor smartphones ter wereld bouwen. Daarmee ontzenuwt het bedrijf geruchten dat het China de rug toekeert.

Met de uitbreiding van de bestaande fabriek is een investering van 37,5 miljard yuan (5,2 miljard euro) gemoeid. Dat maakte moedermaatschappij Hon Hai Precision Industry Co donderdag bekend. Ook komt er een Nanjing een groot onderzoekscentrum.

Bij Foxconn worden electronische consumentenproducten voor onder meer Apple en Samsung, maar ook voor Chinese merken als Huawei en Xiaomi in elkaar gezet. Het is de grootste particuliere werkgever in China met twaalf fabrieken in negen steden.

 

Geen beleidswijziging

Enige tijd werd verondersteld dat Foxconn zijn interesse in China begon te verliezen, vanwege gestegen productiekosten en een ijzige relatie tussen China en Taiwan. In juli maakte Foxconn bekend dat het een nieuwe productiefaciliteit gaat bouwen in de Verenigde Staten. Met de fabriek in Wisconsin is een investering van 10 miljard dollar gemoeid.

Maar de nieuwe investering in Nanjing maakt duidelijk dat Foxconn zijn investeringsbeleid niet wijzigt. Overigens heeft Foxconn in meerdere landen fabrieken, zoals Mexico, Brazilië, India en Oost-Europa. In die zin was het dus niet gek dat het ook een fabriek in Amerika opent.

donderdag 14 september 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Vijf vragen over Trump, China en Taiwan
Werkomstandigheden Apple-fabriek weer onder vuur
Chinese industrie zet op grote schaal scholieren in

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder