economie cultuur politiek RSS

Partijcongres dag 3: klap als je voor Xi bent

Partijcongres dag 3: klap als je voor Xi bent

Chinese media overvoeren de burger met informatie van het 19de partijcongres. Zelfs computerspelletjes haken in op de politieke gebeurtenis van het jaar.

Klappen voor de baas. Daar draait het om in het spel 'Wat een geweldige speech: applaus voor Xi Jinping'. Internetbedrijf Tencent (je weet wel, van WeChat) introduceerde het spelletje donderdag en sindsdien is het al 1,25 miljard keer gespeeld!

Spelers krijgen op hun mobiele telefoon een kort fragment te zien van Xi's openeningsrede op het congres. Als hij zegt dat de missie van de partij is om het geluk en de opkomst van het Chinese volk na te streven, worden spelers uitgenodigd hun waardering uit te drukken door in 18 seconden zoveel mogelijk op hun scherm te tikken. Daarna kunnen spelers via sociale media hun score delen en vrienden uitnodigen het spel ook te spelen. Sommige spelers delen onwaarschijnlijk hoge scores van rond de 1.700 klappen. Ik kwam zelf na enig oefenen tot 192 en ben de rest van de maand wegens rsi-klachten uitgeschakeld.

 

Zelf proberen kan via je mobiel op de mobiele site van Tencent. Oh, meer behoefte aan een leerzaam spelletje? Speel dan het partijbons-spel op de site van de Volkskrant.

vrijdag 20 oktober 2017

Gerelateerde personen:

Xi Jinping

Gerelateerde onderwerpen:

Vijf vragen over het 19de Partijcongres
Partijcongres dag 1: Ik Xi, ik Xi, wat Xi voorziet
Partijcongres dag 2: een Minsky-momentje

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder