economie cultuur politiek RSS

China bouwt nieuwe modelstad zo groot als Limburg

China bouwt nieuwe modelstad zo groot als Limburg

China gaat een compleet nieuwe miljoenenstad bouwen om Beijing te ontlasten. Leefbaarheid staat daarbij voorop, zeggen de planologen. Maar wat betekent dat in China? Xiong an wordt op termijn drie keer zo groot als New York.

Zo’n 110 kilometer ten zuiden van Beijing moet de stad van de toekomst verrijzen. De naam wordt Xiong’An, een samentrekking van twee plaatsjes die door de nieuwe megastad zullen worden opgeslokt: Xiongxian en Anxin. Het plan werd op 1 april –geen grap, daar doen ze in China niet aan- onthuld in een gezamenlijke verklaring van het centrale comité van de communistische partij en het kabinet. Daarbij werd meerdere keren vermeld dat het idee rechtstreeks van het hart van het leiderschap, president Xi Jinping, afkomstig is.

Volgens de verklaring zal de stad volgens de modernste smart city inzichten worden ontworpen, met veel aandacht voor duurzaamheid en het welzijn van zijn inwoners. Het plangebied ligt middenin de zwaar vervuilde provincie Hebei en omvat straks...

 

Lees het complete artikel voor minder dan zeven dubbeltjes via de site van Reporters Online.

dinsdag 14 november 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Yuans kleuren de wereld rood

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder