economie cultuur politiek RSS

Chauffeur schoolbus dronken; ouders boos op politie

 Chauffeur schoolbus dronken; ouders boos op politie

De politie in Chengdu heeft een bestuurder van een schoolbus aangehouden wegens een serie verkeersovertredingen. De ouders eisen zijn onmiddellijke vrijlating omdat hun kinderen nu niet naar school kunnen.

De 36-jarige chauffeur werd al op 7 december aangehouden toen hij op weg was van Fuhong naar Chengdu. Agenten was opgevallen dat de bus slingerde en zwaar beladen was. Tot hun verbazing bleken zich zich twintig schoolkinderen in het busje te bevinden, dat eigenlijk geschikt is om zeven personen te vervoeren. Een politieman maakte met zijn mobiele telefoon een foto nadat alle kinderen waren uitgestapt.

De chauffeur bleek te hebben gedronken. Bovendien is zijn rijbewijs een jaar geleden ingenomen toen hij ook al op rijden onder invloed was betrapt. Dat had de man niet doen besluiten te stoppen met het besturen van de schoolbus .

 

Niets aan de hand

Deze week beklaagde de politie zich tegenover lokale media over de opstelling van de ouders. Niet alleen vertikken zij het mee te werken aan het onderzoek; ook willen zij dat de chauffeur snel uit de cel wordt gelaten. Hun kinderen zijn namelijk al een maand thuis.

De ouders betaalden 140 yuan per maand (21 euro) om hun kind vanuit hun dorp naar de school in Chengdu en terug te laten brengen. De chauffeur heeft in het verhoor gezegd dat de ouders wisten dat het busje was overladen, maar dat ze daar geen problemen mee hadden. Wat betreft het ontbreken van een geldig rijbewijs zei de chauffeur dat hij geloofde dat alles in orde zou zijn zolang hij de kinderen veilig af zou leveren.

woensdag 10 januari 2018


Gerelateerde onderwerpen:

Elf peuters komen om bij crash met schoolbus
Elf slachtoffers bij ongeval met schoolbus
700 Verkeersdoden per dag in China

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder