economie cultuur politiek RSS

Blogaap Live: Grote China Kennis Quiz 2019

Blogaap Live: Grote China Kennis Quiz 2019

Om het jaar van het varken in te luiden wordt op dinsdag 29 januari voor het vierde jaar op rij de Grote China Kennis Quiz gespeeld. De China-pubkwis is een initiatief van het kennisnetwerk Guanxi en wordt gepresenteerd door Ed Sander en Fred Sengers.

Welke Chinese stad is de afgelopen twintig jaar het snelst gegroeid (antwoord Shenzhen, met 6.040 procent) of welk van de 14 buurlanden van China heeft drie i's in zijn naam (Kirgizië)? Het zijn zo maar twee vragen uit De Grote China Kennis Quiz van afgelopen jaar. Ruim honderd deelnemers kruisten toen de degens in deze Hollandse Chinees-nieuwjaartraditie. Het team met de naam The Relevant Organ, bestaande uit journaliste Tabitha Speelman, Annemarie Montulet (KNAW), China-correspondent Garrie van Pinxteren, documentairemaker Pieter Fleury en vertaler Annelous Stiggelbout (foto) bleek net zoals het jaar ervoor de winnaar.

Dit jaar kunnen grote en kleine kenners van China opnieuw met elkaar strijden om de wisselbeker. Op dinsdagavond 29 januari wordt in herensociëteit Mammoni in Utrecht de kwis gehouden. Deelnemen kan als team van vier of vijf personen, maar ook individuen kunnen inschrijven; zij worden door de organisatie in teams ingedeeld. De kwis wordt gemaakt en gepresenteerd door Ed Sander (China Talk) en Fred Sengers (Blogaap).

 

Inschrijven kan op de site van Guanxi.

maandag 10 december 2018


Gerelateerde onderwerpen:

The Relevant Organ wint voor tweede keer China-quiz
The Relevant Organ wint Grote China Kennis Quiz
Buitenlandse Zaken wint Grote China Kennis Quiz

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder