economie cultuur politiek RSS

Xu Hong nieuwe Chinese ambassadeur in Nederland

Xu Hong nieuwe Chinese ambassadeur in Nederland

De Chinese regering heeft Xu Hong benoemd tot nieuwe ambassadeur in Nederland. Woensdag bood hij zijn geloofsbrieven aan koning Willem-Alexander aan.

Xu volgt Wu Ken op, die sinds mei 2016 de Chinese belangen in Den Haag vertegenwoordigde. Xu bekleedde hiervoor een hoge ambtelijke functie op het ministerie van buitenlandse zaken; directeur-generaal op de afdeling internationale verdragen en recht.

Twee keer eerder werd hij naar het buitenland gezonden. Drie jaar werkte hij op een lagere functie in de Chinese ambassade in Thailand. Tussen 2011 en 2013 was hij ambassadeur op Barbados. Xu is getrouwd en heeft een dochter.

vrijdag 17 mei 2019


Gerelateerde onderwerpen:

Wu Ken nieuwe ambassadeur in Nederland
Raadsels rond Chinese ambassadeur in IJsland
Chen Xu nieuwe ambassadeur in Nederland

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder