economie cultuur politiek RSS

Blogaap vlogt: China in 1979

China heeft de afgelopen veertig jaar een metamorfose ondergaan. In de maand juli zijn op een expositie in Leiden foto's te zien van het dagelijks leven in China die Paul van Riel maakte in 1979.

Wie vandaag de dag door een grote Chinese stad loopt, kan zich geen voorstelling maken hoe het dagelijks leven er toen uitzag. Fotograaf Paul van Riel reisde in 1979 door China, als een van de eerste westerse bezoekers die na het afkondigen van de Opendeurpolitiek het land in mochten.

Van 6 tot 27 juli zijn enkele van zijn foto's te zien op de expositie 'China: a giant awakens' in Sijthoff Cultuur, Doezastraat 1B in Leiden.

 

Meer weten over het begin van de Opendeurpolitiek? Bekijk dan ook mijn videointerview met oud-premier Dries van Agt die in 1980 op bezoek ging bij Deng Xiaoping.

woensdag 3 juli 2019


Gerelateerde onderwerpen:

Blogaap vlogt: de Tiananmen-opstand
Blogaap vlogt. Afl.6: Chinese ruimtevaart

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder