economie cultuur politiek RSS

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 28 augustus

Andere verhalen in de Chinese media zijn vandaag: vrouw steekt jongentje beide ogen uit, kidnappers betalen gegijzelde en dakloze moeder woont al twee maanden bij Kentucky Fried Chicken.

Vrijwel alle Chinese media berichten over een 6-jarige jongen in Linfen wiens beide ogen zijn uitgestoken. Zaterdagavond werd de jongen door een vrouw meegelokt naar een weiland. Daar stak ze met een mes beide oogballen uit. In eerste instantie meldde de lokale politie dat de oogballen waren teruggevonden, maar dat de hoornvliezen waren verwijderd. Dat zou kunnen wijzen op een bende orgaanhandelaren. Maar latere berichten spreken dat tegen. De autoriteiten hebben een tipgeld van 100.000 yuan uitgeloofd (12.000 euro). Lees meer bij Xinhua.

 

Twee mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier en vijf jaar voor het kidnappen van een 11-jarig meisje. Ze eisten een miljoen yuan losgeld van de ouders (120.000 euro). Maar gaande de ontvoering bleek dat ze een arme familie op de korrel hadden genomen. De ontvoerders lieten het meisje gaan en gaven haar zelfs 500 yuan mee. Lees meer bij People's Daily.

 

Een 28-jarige vrouw en haar twee maanden oude baby verblijven al wekenlang bij een vestiging van Kentucky Fried Chicken in Beijing. Klanten geven haar geld, voedsel en babybenodigdheden. Ze werd door haar stiefouders uit huis gezet nadat ze zwanger raakte zonder getrouwd te zijn. Media-aandacht lijkt haar situatie te verbeteren. Lees de reactie van de stiefouders bij People's Daily.

woensdag 28 augustus 2013



Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder