economie cultuur politiek RSS

Vogelgriep eist 20ste dode

Vogelgriep eist 20ste dode

Het H7N9-virus heeft tot nu toe 20 dodelijke slachtoffers geëist. Het aantal patiënten waarbij het virus is vastgesteld steeg dit weekeinde tot 102. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO sluit niet uit dat het virus van mens tot mens kan worden overgedragen.

Volgens de WHO zijn meer dan de helft van de geïnfecteerden niet direct met pluimvee in contact geweest. Dat maakt het waarschijnlijk dat het virus zich de komende periode verder verspreidt. De WHO benadrukte dat besmetting tussen mensen onderling nog wel zeldzaam lijkt; met andere woorden dat besmetting niet eenvoudig plaatsheeft. Daarmee lijkt er nog geen reden voor grote zorgen over een pandemische uitbraak.

De Chinese autoriteiten benadrukten zondag juist nog eens dat mens-tot-mens-besmetting niet is aangetoond. Het gaat verder met maatregelen die verspreiding via pluimvee moeten voorkomen.

UPDATE - woensdagmiddag meldt de Nationale Gezondheids en Family Planning commissie dat de vogelgriep een 21ste slachtoffer heeft geëist. Het totale aantal geregistreerde besmettingen is nu 104.

maandag 22 april 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Besmettingen H7N9-virus lopen op tot 87
Opnieuw meer besmettingen vogelgriepvirus
Vogelgriepvirus duikt op in Beijing

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder