economie cultuur politiek RSS

Chinese miljardair omgekomen na wijndeal

De Chinese zakenman Lam Kok is waarschijnlijk omgekomen bij een helicopterongeluk in Frankrijk. Hij zou vanuit de lucht het door hem aangeschafte wijndomein bekijken.

Enkele uren nadat Lam Kok de aanschaf van Château de la Rivière wereldkundig maakte, stortte hij met een helicopter in een rivier. De helicopter werd bestuurd door de verkoper van het wijndomein, James Grégoire. Aan boord waren ook de 12-jarige zoon van Lam en een tolk. Lams vrouw had op het laatste moment afgezien van de rondvlucht.

Lam is oprichter en eigenaar van de Brilliant Group. Zijn bedrijf handelt in exclusieve thee, maar exploiteert ook vier exclusieve hotels in China. Met de aanschaf van het chateau was 30 miljoen euro gemoeid; de grootste Chinese investering in de Bordeauxstreek. Lam was van plan bij het wijndomein een hotel te bouwen.

 

Ook vorige eigenaar verongelukt

Tot nu toe is alleen het lichaam van Lams zoontje gevonden. Er lijkt geen zegen te rusten op het Château de la Rivière. De eigenaar voor Grégoire kwam bij een vliegtuigongeluk om het leven.

maandag 23 december 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Chinees witwassen in Franse wijnhandel
Studentenruzie leidt tot diplomatieke rel

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder