economie cultuur politiek RSS

'Xi Jinping in maart naar Nederland'

De Chinese president en partijleider Xi Jinping zal op 24 en 25 maart deelnemen aan de Nuclear Security Summit in Den Haag. Het vormt een startpunt van een tournee door Europa.

Er is nog geen officiële mededeling gedaan over Xi's reisplannen naar Europa, maar Reuters schrijft op basis van bronnen in de diplomatieke wereld dat Xi van plan is de Amerikaanse president Barack Obama te ontmoeten in de wandelgangen van de nucleaire top in Den Haag.

Diplomaten in Brussel melden dat Xi op 29 maart naar Brussel komt, waar hij de top van Europese regeringsleiders zal bezoeken. Tussentijds staan korte bezoeken aan Frankrijk en Duitsland op het programma.

 

Persoonlijke uitnodiging van Rutte

Premier Mark Rutte heeft tijdens zijn bezoek aan China president Xi persoonlijk uitgenodigd voor de Nuclear Security Summit. Het wordt aan China overgelaten officieel Xi's komst naar Den Haag bekend te maken, maar ambtenaren hielden in november al rekening met zijn komst.

Het is het eerste bezoek van Xi aan Europa sinds hij in maart 2013 als president werd geïnstalleerd.

donderdag 23 januari 2014

Gerelateerde personen:

Xi Jinping

Gerelateerde onderwerpen:

Premier Rutte begint officieel bezoek China

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder