economie cultuur politiek RSS

Familie houdt verwarde man acht jaar in kooi

Een familie in de provincie Fujian heeft acht jaar lang een verward familielid opgesloten in een kooi van een bij een meter. De man is deze week naar een verzorgingshuis gebracht.

Nadat zijn vrouw en dochter waren weggelopen, is de man in huis genomen door zijn moeder. Maar hij begon aggressief gedrag te vertonen, scheurde zijn kleren en plaste tegen de voordeuren van de buren. Omdat er geen geld was om psychiatrische zorg te betalen, besloot de familie de man op te sluiten.

Acht jaar lang zat hij in een stalen kooi die bij het raam was gezet in de piepkleine woning van zijn moeder. Totdat de vrouw overleed.

 

Permanente zorg vaak niet te betalen

Zijn familie wist niet wat ze met hem aanmoesten. Te hulp geroepen dokteren drongen aan op opname in een psychiatrische kliniek. Uiteindelijk besloot de familie het benodigde bedrag daarvoor op te hoesten.

Het verhaal zegt iets over de zorg voor chronisch zieken en gehandicapten in China. Ziektekostenverzekeringen vergoeden vaak maar 40 tot 50 procent van de medische kosten. Voor veel families zijn de kosten van permanente zorg dan niet op te brengen.

donderdag 20 februari 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Blogaap reist verder door China (Dag 4)
Medici de straat op voor betere veiligheid

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder