economie cultuur politiek RSS

Corruptieonderzoek naar partijbons Sichuan

Openbare aanklagers starten een onderzoek naar Li Chuncheng. De voormalig burgemeester van Chengdu en adjunct-partijsecretaris van de provincie Sichuan wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen.

Geschrapt als partijlid en de aankondiging van een officieel onderzoek. Dat is meestal de voorbode van een corruptieproces en in het geval van Li Chuncheng zal dat niet anders zijn.

Anderhalf jaar geleden begon het onderzoek naar deze hoge partijfunctionaris in de provincie Sichuan. In China worden misstappen van hoge partijleden pas aan openbare aanklagers overgedragen, als de disciplinecommissie van de communistische partij voldoende belastend materiaal heeft gevonden.

 

Geheim onderzoek

De zaak tegen Li wordt in verband gebracht met een veel groter, geheim onderzoek naar Zhou Yongkang. Hij was partijsecretaris in Sichuan in de periode dat Li burgemeester van provinciehoofdstad Chengdu was.

Volgens onbevestigde berichten werken corruptie-onderzoekers sinds vorig jaar aan de zaak-Zhou. Li is een van de vele oud-medewerkers van Zhou die onderwerp van onderzoek zijn.

woensdag 30 april 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Miljarden in beslag genomen in corruptiezaak
Provincie-ambtenaren uit functie wegens corruptie
'Corruptie-onderzoek tegen oud-veiligheidschef'

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder