economie cultuur politiek RSS

China stuurt opnieuw doktoren naar Ebolagebied

De Chinese overheid stuurt de komende maanden opnieuw medisch personeel naar landen die zijn getroffen door de Ebola-uitbraak. Daarmee zal het aantal Chinese hulpverleners tot meer dan duizend stijgen.

Zondag vertrekt een team van twaalf medische trainers naar Sierra Leone. Ze zullen lokale personeel onderwijzen over de preventie en behandeling van Ebola. Dat melden Chinese gezondheidsautoriteiten woensdag.

Momenteel werken 134 Chinese hulpverleners in de drie Westafrikaanse landen die door de Ebola-uitbraak zijn getroffen. Ze werken steeds een periode ter plaatse en worden dan teruggehaald. Volgens de Chinese overheid zijn inmiddels in totaal 252 hulpverleners uitgezonden. Volgens planning zullen de komende tijd nog eens duizend hulpverleners volgen.

 

Noodhulp

De Volksrepubliek heeft tot nu toe 230 miljoen yuan aan hulp geboden (27,6 miljoen euro) voor de landen die door de uitbraak van het Ebola-virus zijn getroffen. De Chinese hulp bestaat uit gelddonaties, medische materialen, voedsel en het zenden van medische teams. Chinese bedrijven die in Guinee, Liberia en Sierra Leone actief zijn assisteren om de hulp op de juiste plek te krijgen.

Sihuan Pharmaceutical Holdings heeft een experimenteel medicijn tegen de ziekte ontwikkeld. JK-05 zit nog in zijn testfase, maar uit laboratoriumtests blijkt dat het medicijn de vermeningvuldiging van het virus in het lichaam tegengaat. De maker wacht op toestemming om ter plekke klinische testen te mogen doen.

donderdag 6 november 2014


Gerelateerde onderwerpen:

China voorop in strijd tegen Ebola
China stuurt medisch laboratorium naar Sierra Leone
China doet boekje open over ontwikkelingshulp

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder