economie cultuur politiek RSS
W
Wang Sicong

Wang Sicong

Wang Sicong (1988) is de zoon van zakenman Wang Jianlin, China's rijkste inwoner. Sicong betekent in het Chinees 'denk slim'. Een groot deel van zijn leven bracht hij door in het buitenland; de basisschool in Singapore, de middelbare school in Engeland en uiteindelijk studeerde hij filosofie in Londen. Hij koos naar eigen zeggen filosofie omdat als hij toch een paar jaar van zijn leven zou weggooien, hij het liever aan iets leuks wilde besteden.

Terug in China bekleedt hij een plek in de raad van bestuur van papa's vastgoedbedrijf Wanda Group. Bovendien richtte hij zijn eigen investeringsfonds op, Prometheus Capital.

De meeste Chinezen kennen hem van internet en uit de roddelrubrieken. Hij baarde in 2015 opzien door een foto van zijn hond Coco te plaatsen, met aan beide voorpoten een Apple Watch; cadeautje van de baas. In 2016 deed hij dat nog een dunnetjes over en liet zijn 13 miljoen Weibo-volgers weten dat hij dit keer Coco acht iPhones 7 cadeau had gedaan. Dankzij dergelijke berichten wordt de jonge Wang door veel Chinezen als tuhao beschouwd, ongemanierd rijk.

Desondanks wordt Wang wel de meest begeerde vrijgezel van China genoemd. Hij gaat met veel mooie vrouwen uit, maar is voorzover bekend nog niet verloofd.

Hu is Hu