economie cultuur politiek RSS

Contact

Voor opmerkingen, tips of vragen kun je gebruik maken van onderstaand mail-formulier. Voor vragen van de pers of voor boekingen, kun je bellen met 06-23155569.

Naam *
E-mail *
Onderwerp *
Bericht *
 

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers (1968) publiceert op Blogaap.nl het belangrijkste nieuws uit en over China. Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten enis tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij. Hij is auteur van het boek Reis door China in 48 Dagen.

 

Sengers is sinds 1990 journalist en werkte onder meer voor kranten (Leidsch Dagblad, NRC Handelsblad), tijdschriften (Management Team, MarketingTribune, Nieuwe Revu) en de publieke omroep (Radio 1, KRO Reporter). In 2013 besloot hij zich te specialiseren in het onderwerp China.

 

De naam Blogaap komt voort uit de Chinese astrologie. Sengers is geboren in 1968 en is volgens de Chinese dierenriem dus een aap. Apen staan in hoog aanzien bij Chinezen (voor zover zij in astrologie geloven, dus dat zijn er ongeveer 1 miljard). Want apen zijn vrolijk, energiek, creatief, analytisch, succesvol en bezitten humor. Dus hou dan maar eens vol dat de Chinese astrologie niet de spijker op de kop slaat.

 

"Fred Sengers schetst een boeiend en verwonderlijk beeld van de diverse cultuur, economie en mens. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel."

Mienke Schinkel, Groot Zwolle

 

"Fred Sengers wist onze businessclub niet alleen bij te praten in de belangrijkste ontwikkelingen die in China gaande zijn, maar ook over de gevolgen van Chinese expansie in onze richting in de komende jaren. Een absolute aanrader."

Oscar Gennissen, Rijnlands Ondernemers Initiatief

 

"Fred heeft tijdens ons China Symposium een presentatie gegeven over de macro-economische ontwikkelingen in China. Voor ons een mooie aanvulling op het programma van en voor internationaal ondernemende bedrijven."

Willemijn Gwanmesia, Manager Opleiding & Training Fenedex, de vereniging van en voor exporterende ondernemingen

 

“Fred Sengers volgt China op de voet en is de ideale spreker over Chinese actualiteiten. Een van de weinige Nederlandse sprekers die Chinese politiek en cultuur zo goed kent.”

Dave Willems, programmamaker Radboud Reflects

 

"Chinadeskundige Fred Sengers heeft in de afgelopen periode voor ons drie lezingen gegeven over het China van de 21ste Eeuw. Sengers weet waar hij het over heeft en weet dat op een toegankelijke manier op zijn publiek over te brengen."
Katja Terpstra, De Bibliotheek Bollenstreek