economie cultuur politiek

Contact

Voor opmerkingen, tips of vragen kun je gebruik maken van onderstaand mail-formulier. Voor vragen van de pers of voor boekingen, kun je bellen met 06-23155569.

Naam *
E-mail *
Onderwerp *
Bericht *
 

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers (1968) publiceert op Blogaap.nl dagelijks het belangrijkste nieuws uit en over China. Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker. Hij is auteur van het boek Reis door China in 48 Dagen.

 

Sengers is sinds 1990 journalist en werkte onder meer voor kranten (Leidsch Dagblad, NRC Handelsblad), tijdschriften (Management Team, Nieuwe Revu) en de publieke omroep (Radio 1, KRO Reporter). In 2013 besloot hij zich te specialiseren in het onderwerp China.

 

De naam Blogaap komt voort uit de Chinese astrologie. Sengers is geboren in 1968 en is volgens de Chinese dierenriem dus een aap. Apen staan in hoog aanzien bij Chinezen (voor zover zij in astrologie geloven, dus dat zijn er ongeveer 1 miljard). Want apen zijn vrolijk, energiek, creatief, analytisch, succesvol en bezitten humor. Dus hou dan maar eens vol dat de Chinese astrologie niet de spijker op de kop slaat.

 

"Maandelijks wordt door onze businessclub een thema belicht en in november was China aan de beurt. Fred Sengers wist ons niet alleen bij te praten in de belangrijkste ontwikkelingen die in China gaande zijn, maar ook over de gevolgen van Chinese expansie in onze richting in de komende jaren. Hij deed dat op een overtuigende manier en bleef ook moeiteloos staande in de prettige discussie die ontstond met de leden die ervaring hebben met zaken doen in China. Een absolute aanrader."

Oscar Gennissen, Rijnlands Ondernemers Initiatief

 

"Fred heeft tijdens ons China Symposium een presentatie gegeven over de macro-economische ontwikkelingen in China. Hij doet dit op een humoristische, maar zeker ook op een professionele wijze. En uit alles blijkt zijn passie voor het land China. Voor ons een mooie aanvulling op het programma van en voor internationaal ondernemende bedrijven."

Willemijn Gwanmesia, Manager Opleiding & Training Fenedex, de vereniging van en voor exporterende ondernemingen

 

"Tijdens de Nacht van de Dictatuur in het Nijmeegse debatcentrum LUX  gaf journalist en China-deskundige Fred Sengers een levendige en boeiende lezing over de internetcensuur in China. Zoals een van de aanwezigen zei: Ik weet best veel van dit onderwerp, maar ik heb vanavond veel nieuwe dingen gehoord."

Joos van Vugt, programmamaker Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen