economie cultuur politiek RSS

'Geen mens-tot-mens besmetting vogelgriep'

'Geen mens-tot-mens besmetting vogelgriep'

Het H7N9-virus lijkt niet overdraagbaar van mens op mens. Dat concluderen Chinese autoriteiten na het onderzoeken van 621 familieleden van met vogelgriep besmette patiënten.

Er zijn dit weekend nieuwe gevallen gemeld van met het virus besmette mensen; de teller staat maandag op 21, waarvan er 6 zijn overleden. De besmettingen komen wel uit een groter gebied; naast de provincies Shanghai (10) en Anhui (2), zijn er nu ook meldingen in Jiangsu (6) en Zhejiang (3), allen in het Oosten van China.

De autoriteiten nemen maatregelen om een uitbraak te voorkomen. Twee pluimveemarkten in Shanghai waar het virus is angetroffen zijn volledig geruimd. Op sommige plekken is de handel in pluimvee tijdelijk stilgelegd en er geldt een vervoersverbod voor levend pluimvee naar de provincie Shanghai.

maandag 8 april 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Zorgen om vogelgriep-doden

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder