economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Team Long March grijpt de eerste prijs GCKQ 2024

Na een spannende ontknoping was het team Long March die de Grote China Kennis Quiz dit jaar wist te winnen. Het was de negende keer dat de pubquiz voor Chinakundigen in wetenschap, overheid en bedrijfsleven werd georganiseerd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Schrijf je nu in: Grote China Kennis Quiz 2024

Op dinsdag 27 Februari 2024 vindt in café The Fiddler in Den Haag de negende editie van de Grote China Kennis Quiz. Welk team mag zich in 2024 de Grootste Chinakenners van Nederland noemen?

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Q&A: Veerle de Vos over Ferdinand Verbiest

De Belgische journaliste Veerle de Vos schreef een prachtig boek over de Vlaamse jezuïet Ferdinand Verbiest, die in de 17e eeuw naar China reisde en het schopte tot adviseur van de keizer. Wie was hij en wat zegt zijn verhaal over onze relatie met China nu? Ik vraag het aan de auteur in een Q&A.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Leestip: Chinese literatuur

China kent een rijke literaire traditie. Of je nu wil beginnen of al bekend bent met Chinese literatuur; welke boeken mag je niet missen? Vier kenners delen hun leestips.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Er is er een jarig...

Blogaap bestaat 10 jaar! In 2013 verruilde ik een comfortabele baan in Hilversum met jaarlijkse cao-stijgingen, vakantiegeld en dertiende maand voor het onzekere avontuur als kleine zelfstandige.

Lees verder

Team Mi Fei blinkt uit bij GCKQ2023

Met een uitzonderlijk hoge eindscore trok team Mi Fei de winst naar zich toe in de Grote China Kennis Quiz 2023-editie. Achttien teams streden maandagavond om de eer én de wisselbeker natuurlijk.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Schrijf je in: Dé Grote China Kennis Quiz 2023

De inschrijving is geopend voor de leukste China pubquiz van Nederland: Dé Grote China Kennis Quiz. Blokkeer maandag 6 februari in je agenda en schrijf je nu in als team of als individuele deelnemer.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Leestips: boeken die je blik op China veranderen

Het aanbod boeken over China is enorm. Maar welke boeken hebben jouw blik op dat land echt veranderd? Dat vroeg ik aan zes Vlamingen met jarenlange ervaring in en met China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Tiger Lily winnaar GCKQ na spannende ontknoping

De zevende editie van de Grote China Kennis Quiz was tot het allerlaatste moment spannend. Er moest een shoot out-vraag aan te pas komen voordat het team Tiger Lily als winnaar kon worden aangewezen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Inschrijving geopend: Grote China Kennis Quiz 2022

Op maandag 27 juni wordt de zevende editie van de Grote China Kennis Quiz gehouden. Ditmaal zal de kennisquiz plaatsvinden in juni, onder de vertrouwde leiding van quizmasters Ed Sander van ChinaTalk en Fred Sengers van Blogaap.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder