economie cultuur politiek

Nobelprijswinnaar boos over misleidend ondergoed

economie
cultuur
politiek

China zet rem op investeringen in buitenland

De Chinese overheid kijkt strenger naar de uitstroom van kapitaal. Het bedrag dat Chinese bedrijven investeerden in het buitenland daalde in de eerste maanden van dit jaar met 42,9 procent.

Lees verder

China wil wereldleider in AI worden

Het Chinese kabinet heeft donderdag een plan gepresenteerd om in 2025 wereldwijd toonaangevend te zijn op het gebied van Artificiële Intelligentie. Zelfdenkende computers worden niet alleen als een potentiële groeimarkt beschouwd, maar ook noodzakelijk voor een nieuwe generatie militaire technologie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

200 miljoen Chinese toeristen in 2020

Het aantal buitenlandse reizen dat Chinese toeristen ondernemen zal in de komende vier jaar met 48 procent groeien. Het zijn met name landen in Zuidoost-Azië die daarvan het meeste profiteren.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Wanda Group verkoopt pretparken en hotels

De Chinese vastgoedgigant Wanda Group verkoopt 76 hotels en een meerderheidsaandeel in zijn pretparken aan concurrent Sunac. Het is de op een na grootste vastgoedtransactie ooit in China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese aandelen opgenomen in MSCI-index

MSCI gaat voor het eerst Chinese aandelen van de beurzen van Shanghai en Shenzhen opnemen in zijn beleggingsindex voor opkomende economieën. Het is een mijlpaal, maar acceptatie van de Chinese aandelenbeurs door internationale beleggers is nog ver weg.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Topman Anbang mogelijk gedetineerd

Bestuursvoorzitter Wu Xiaohui van de Chinese verzekeraar Anbang heeft zijn taken tijdelijk overgedragen. Geruchten gaan rond dat Wu zich in detentie bevindt.

Lees verder

Chinese fietsverhuur-apps komen naar Europa

Het Chinese Mobike begint nog voor de zomer met de online verhuur van fietsen in het Verenigd Koninkrijk. Ook hun concurrenten staan klaar voor een buitenlandse expansie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Meimaand was goed voor internationale handel China

De Chinese in- en uitvoer in de maand mei heeft analisten positief verrast. Maar er zijn twijfels of China die groei vol kan houden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Acht doden bij explosie chemische fabriek Jinan

Bij een grote explosie en daaropvolgende brand op een bedrijventerrein in Jinan zijn maandag acht personen om het leven gekomen. Nog eens negen personen raakten gewond.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vijf vragen over de EU-Chinese topconferentie

Een Chinese delegatie onder leiding van premier Li Keqiang onderhandelde twee dagen in Brussel met de Europese Unie. Alles wat je moet weten over de EU-Chinatop, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl dagelijks het belangrijkste nieuws uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars.

Lees verder