economie cultuur politiek

Testvlucht voor eerste Chinese verkeersvliegtuig

economie
cultuur
politiek

Groei zonne-energie China stagneert

Voor het eerst in jaren vlakt de groei van het aantal zonnecellen in China af. Dat is een direct gevolg van het afbouwen van overheidssubsidies.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Rechtbank buigt zich over ruzie miljardenerfenis

De rechtbank in Kunming buigt zich over de verdeling van de erfenis van de in 2014 omgekomen ondernemer Kok Lam. Zijn weduwe en zijn vader komen er samen niet uit.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Flinke groei eerste kwartaal Chinese economie

De omvang van de Chinese economie is in de eerste drie maanden van het jaar met 6,9 procent gegroeid. Dat is meer dan verwacht, al houden analisten voor de rest van het jaar rekening met een lager groeitempo.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Explosie in opslagplaats Oost-China; vijf doden

Bij een ontploffing in een opslagplaats voor olieproducten in Anqing zijn zondag vijf doden gevallen. Nog eens drie personen raakten gewond.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Amerikaans beveiligingsbedrijf richt zich op China

De Frontier Services Group, dat bedrijven beveiligt in onrustige regio's, opent twee vestigingen in China. Het Amerikaanse bedrijf ziet kansen bij Chinese ondernemingen die in toenemende mate uitvliegen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zuid-Korea klaagt bij WTO over China

De Zuidkoreaanse regering heeft vrijdag bij de wereldhandelsorganisatie WTO melding gedaan van oneerlijke handelspraktijken door China. De Chinese overheid zou Zuid-Korea economisch straffen vanwege de plaatsing van een Amerikaans anti-raketsysteem.

Lees verder

Nike en Muji onder vuur in consumentengala

Het jaarlijkse consumentenprogramma van CCTV richtte dit jaar de pijlen vooral op Chinese bedrijven in plaats van buitenlandse ondernemingen. Maar desondanks kregen Nike en de Japanse warenhuisketen Muji woensdag een veeg uit de pan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Li waarschuwt voor handelsoorlog met VS

Een handelsoorlog zal Amerikaanse bedrijven hard treffen, zei de Chinese premier Li Keqiang woensdag. Hij hoopt dat beide landen kunnen samenwerken op onderwerpen van gemeenschappelij belang en niet bleven steken in meningsverschillen.

Lees verder

Vermiste mijnwerkers dood gevonden

Reddingswerkers hebben maandag in Shuangyashan de lichamen aangetroffen van 17 mijnwerkers die sinds donderdag waren vermist. Hun liftkooi viel in de mijnschacht toen de kabel het begaf.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China importeert meer dan het exporteert

De waarde van de Chinese import nam in februari flink toe. Daardoor is er voor het eerst in drie jaar sprake van een handelstekort.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl dagelijks het belangrijkste nieuws uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars.

Lees verder